دکتر جواد رحمتی

دکتر جواد رحمتی
Search
Close this search box.
تغذیه بعد از جراحی بینی

تغذیه بعد از جراحی بینی

خلاصه محتوا ( کلیک کنید )

جراحی بینی، از جمله عمل‌های زیبایی است که در سال‌های اخیر افراد زیادی به انجام آن تمایل پیدا کرده‌اند. برای آنکه به نتیجه دلخواه خود از این عمل زیبایی برسید، باید علاوه بر مراجعه به کلینیک معتبر و انجام جراحی نزد پزشک مجرب، به برخی نکات مراقبتی قبل و بعد از عمل نیز توجه کنید. تغذیه بعد از جراحی بینی، یکی از نکات مراقبتی است که رعایت آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. شاید این سؤال برای شما پیش آمده است که نوع تغذیه بعد از عمل بینی چه تأثیر و اهمیتی دارد؟ برای رسیدن به پاسخ این سؤال، ادامه مطلب را از دست ندهید.

توجه به نوع تغذیه بعد از جراحی بینی

داشتن تغذیه مناسب بعد از جراحی بینی، باعث کاهش دوره نقاهت و دریافت نتیجه بهتر از جراحی می‌شود. اگر بعد از این جراحی زیبایی، تغذیه مناسب و اصولی داشته ‌باشید، آثار ناشی از جراحی با سرعت بسیار بیشتری بهبود میابند و از عوارض احتمالی جراحی پیشگیری خواهید کرد. همچنین در مواردی که پزشک برای انجام این جراحی از ماده بیهوشی در بدن شما استفاده می‌کند، باید از مصرف برخی مواد غذایی خودداری کنید. یبوست، یکی از مشکلاتی است که بیماران بعد از این جراحی بینی با آن مواجه می‌شوند. برای رفع این مشکل نیز پرهیز از برخی مواد غذایی یا مصرف آنها ضروری است.

هفته اول بعد از جراحی بینی

در هفته اول بعد از جراحی، باید از غذاهای کاملاً نرم استفاده‌کنید تا کمترین فشار به‌صورت و ناحیه اطراف جراحی وارد شود. از بهترین غذاهای هفته اول؛ پوره سیب‌زمینی، تخم مرغ هم زده، فرنی، ماست و جو دوسر را می‌توان نام برد. علاوه بر مواد غذایی نرم، آب بدن خود را نیز باید حفظ کنید. علاوه آب، نوشیدن آبمیوه‌های تازه را نیز فراموش نکنید. خوردن برخی میوه‌ها مثل هندوانه و توت‌فرنگی، علاوه بر تأمین آب بدنتان، مواد مغذی مورد نیازتان را نیز تأمین می‌کنند. پس این میوه‌ها را به لیست مواد غذایی مورد نیاز بدن بعد از جراحی بینی اضافه کنید.

5 نوع ماده غذایی ضروری بعد از جراحی بینی

تغذیه بعد از جراحی بینی ارتباط مستقیمی با کوتاه شدن یا افزایش دوره نقاهت دارد. در ادامه با 5 نوع ماده غذایی که مصرف آنها پس از جراحی بینی، به‌شدت توصیه می‌شود، آشنا شوید.

ادامه مطلب
ورم بینی استخوانی بعد از عمل

غذاهای نرم با هضم آسان

همانطور که گفته شد، باید تا حداقل یک هفته بعد از عمل بینی، از غذاهای نرم، مثل سوپ، پوره سیب‌زمینی و… استفاده‌کنید. این غذاها علاوه بر آنکه به آسانی هضم می‌شوند، باعث می‌شوند تا از جویدن زیاد و ایجاد فشار به فک و صورت خود اجتناب کنید.

مواد غذایی سرشار از فیبر

یبوست یکی از عوارض شایع بعد از جراحی بینی است. غذاهای سرشار از فیبر به شما کمک می‌کنند تا از ابتلا به یبوست بعد از جراحی، به‌خوبی پیشگیری کنید. از غذاهای دارای فیبر به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  • غلات: غلات جزء گروه غذایی دسته بندی می‌شوند که از فیبر بالایی برخوردارند. اسپاگتی گندم، ذرت بو داده، برنج قهوه‌ای، نان گندم، نان سبوس دار و… از مهم‌‌ترین غلات به شمار می‌روند.
  • نارگیل: نارگیل دارای فیبر زیادی است. 100 گرم نارگیل، حدود 7.8 گرم فیبر دارد.
  • خرما: این ماده غذایی نیز از فیبر بالایی برخوردار است. 100 گرم خرما دارای 8.7 فیبر است.
  • لوبیای سفید و لوبیای قرمز: لوبیای سفید علاوه بر پروتئین و مواد معدنی، دارای فیبر زیادی است. 100 گرم لوبیای سفید، دارای 6.8 گرم فیبر است. لوبیای قرمز نیز در درمان یبوست تأثیر به سزایی دارد.
  • پسته، بادام و گردو: به‌طور کلی انواع آجیل‌ها مثل بادام، پسته و گردو دارای فیبر بسیار بالایی هستند.

5 نوع ماده غذایی ضروری بعد از جراحی بینی

غذاهای ضد التهابی

مصرف مواد غذایی ضد التهابی بعد از جراحی باعث می‌شوند تا به رفع سریع‌تر زخم‌ها و کبودی‌های ناشی از عمل، کمک کنید. بهترین مواد غذایی ضد التهابی شامل موارد زیر می‌شوند.

  • سبزیجات برگ‌دار تیره: برگ خردل، اسفناج، برگ چغندر و برگ شلغم، از جمله مواد غذایی هستند که دارای آنتی اکسیدان بالایی بوده و به رفع التهاب بدن کمک زیادی می‌کنند.
  • انواع غذاهای دریایی: انواع غذاهای دریایی مثل ماهی، به‌دلیل وجود اسیدهای چرب امگا 3، جزء بهترین مواد غذایی ضد التهابی شناخته می‌شوند.
  • روغن‌زیتون: مصرف روغن‌زیتون نیز باعث کنترل فعالیت آنزیم‌های ایجاد کننده التهاب در بدن می‌شود.
  • سیب‌زمینی شیرین: یکی از بهترین مواد غذایی ضد التهابی، سیب‌زمینی شیرین است. در این ماده غذایی مقدار زیادی، آنتی اکسیدان وجود دارد.
  • سیر: سیر نیز دارای ویژگی ضد التهابی است و مصرف آن برای کاهش التهاب بدن توصیه می‌شود. 
ادامه مطلب
انواع ورم بینی بعد از عمل

مواد غذایی دارای ویتامین A

مواد غذایی دارای ویتامین A از بهترین تغذیه بعد از جراحی بینی محسوب می‌شوند. به‌علت به‌علت تولید گلبول‌سفید در بدن، کمک زیادی به بهبود زخم و التهاب و پیشگیری از عفونت در بدن می‌کنند. جگر، سبزیجات، هویج، فلفل دلمه‌ای و به‌طور کلی میوه‌های نارنجی و زد، سرشار از ویتامین A هستند.

مواد غذایی دارای روی

مواد غذایی که حاوی روی یا زینک هستند، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود جراحات و کبودی‌های ناشی از جراحی می‌شوند. گوشت قرمز، تخم کدو و غذاهای دریایی، از بهترین مواد غذایی حاوی روی به‌شمار می‌روند.

سبزیجات تازه به‌دلیل داشتن ویتامین‌های مختلف، باعث افزایش سرعت بهبودی می‌شوند

این مواد غذایی را نخورید !

در تغذیه بعد از جراحی بینی، باید از مصرف برخی مواد غذایی که باعث تشدید ناراحتی‌های ناشی از عمل یا باعث تغییر یا تأثیر در نتیجه نهایی جراحی می‌شوند، خودداری کنید. از مواد غذایی که باید از مصرف آنها در دوره نقاهت خودداری کنید، موارد زیر را می‌توان نام برد.

الکل

مصرف الکل پس از جراحی، باعث افزایش چشمگیر دوره نقاهت خواهد شد. همچنین الکل تورم را نیز افزایش می‌دهد. بنابراین، از مصرف الکل تا بهبودی کامل ورم ناشی از جراحی به‌شدت خودداری کنید.

غذاهای تند

با وجود آنکه غذاهای تند باعث کاهش التهاب در بدن می‌شوند، تا هفته اول باید از مصرف این غذاها خودداری کنید. زیرا غذاهای دارای فلفل باعث ایجاد حالت تهوع شده و با مواد بیهوشی موجود در بدن شما تداخل پیدا می‌کنند. که همین موضوع ممکن است، شما را درگیر عوارض جانبی مختلفی کند.

غذاهای حاوی سدیم بالا

مواد غذایی دارای سدیم مثل سس، ژامبون، پنیر فرآوری شده و… باعث افزایش دوره نقاهت می‌شوند. بنابراین مصرف مواد غذایی دارای سدیم باعث می‌شوند تا زمان بهبودی شما به‌صورت چشمگیری افزایش پیدا کند. پس از مصرف این مواد غذایی اجتناب کنید.

مواد غذایی سفت

مصرف مواد غذایی سفت که جویدن آنها دشوار است، باعث افزایش دوره بهبودی شما می‌شوند. همچنین ممکن است برای شما درد و ناراحتی بیشتری را پس از عمل، در پی داشته‌باشند.

ادامه مطلب
عوارض عمل بینی و 9 توصیه مهم

مواد غذایی به‌شدت گرم یا سرد

بهتر است پس از جراحی، با مصرف غذاهای آرامش‌بخش، به بهبودی سریع‌تر خود کمک کنید. مواد غذایی بیش از حد گرم یا سرد، به‌جای ایجاد آرامش، موجب بدتر شدن حال عمومی شما خواهند شد.

با پرهیز از مصرف برخی مواد غذایی، دوره نقاهت جراحی بینی را به حداقل برسانید

تاثیر نوشیدنی های مصرفی در بهبودی

نوشیدنی‌هایی که در دوره بهبودی مصرف می‌کنید نیز به‌اندازه مواد غذایی، در افزایش یا کاهش دوره نقاهت، مؤثر هستند. آب یکی از بهترین نوشیدنی‌هایی است که پس از جراحی باید به میزان زیاد بنوشید و به‌وسیله آن، کم آبی بدن خود را جبران کنید. آبمیوه‌های طبیعی نیز به‌دلیل برخورداری از ویتامین‌های مختلف، کمک به سزایی به بهبود زخم‌ها و تورم ناشی از عمل، می‌کنند. از مصرف الکل و نوشیدنی‌های حاوی اسید نیز اجتناب کنید. قهوه و نوشیدنی‌های حاوی کافئین نیز باعث افزایش دوره نقاهت می‌شوند. به همین دلیل تا بهبودی کامل از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار، خودداری کنید.

تا چه زمانی باید به تغذیه بعد از جراحی بینی توجه کرد؟

همانطور که گفته شد، پیروی از رژیم غذایی مناسب بعد از جراحی بینی، تنها به‌دلیل کوتاه شدن دوره بهبودی و کمک به رفع سریع‌تر تورم و زخم‌ها است. بنابراین بهتر است تا یک الی دو هفته اول بعد از جراحی، از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید. و تا بهبودی کامل که حدود 6 هفته زمان نیاز دارد، از مصرف الکل اجتناب کنید. البته دوره نقاهت در افراد مختلف، بسته به سیستم ایمنی بدن آنها متفاوت است.

جمع ‌بندی

جراحی بینی از پرطرفدارترین جراحی‌های زیبایی است؛ که به‌منظور رفع مشکلات مختلف مثل پلیپ یا داشتن چهره‌ای زیباتر، کمک به سزایی می‌کند. انجام اقدامات مراقبتی قبل و بعد از جراحی، یکی از مهم‌ترین نکاتی است که در دریافت نتیجه نهایی جراحی نیز تأثیر زیادی دارد. در این مطلب به بررسی تأثیر و اهمیت تغذیه بعد از جراحی بینی پرداختیم. با رعایت نکات تغذیه‌ای ذکر شده در این مطلب، به روند بهبودی خود سرعت بخشید و به بهترین نتیجه از جراحی بینی خود دست پیدا کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره دکتر رحمتی

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی
دانشیار و هیئت علمی دانشگاه
علوم پزشکی تهران
عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران

مقالات پربازدید

خبرنامه

هفته نامه جراحی زیبایی دکتر جواد رحمتی

به بالای صفحه بردن