دکتر جواد رحمتی

دکتر جواد رحمتی
Search
Close this search box.
جراحی رینوپلاستی

رینوپلاستی چیست؟ انواع رینوپلاستی + هزینه

خلاصه محتوا ( کلیک کنید )

اگر چه بسیاری از افراد رینوپلاستی ( Rhinoplasty )

را به عنوان جراحی بینی ترمیمی می شناسند، اما از این روش برای درمان بسیاری از مشکلات تنفسی نیز استفاده می شود. مشکلاتی که ممکن است در اثر ضربه ایجاد شده یا مادرزادی باشند.

مشکلات تنفسی، فعالیت های روزمره مانند ورزش و خواب را مختل می کنند؛ از این رو توجه به چنین مشکلات و درمان آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

رینوپلاستی چیست و چگونه انجام می شود؟

افرادی که به منظور رفع نواقص ظاهری و بهبود شکل بینی خود، رینوپلاستی را انتخاب می کنند، باید از نظر جسمی سالم باشند و بینشی واقعی به این عمل داشته باشند.

پزشکان متخصص با در نظر گرفتن ساختار و ظاهر صورت و نیز نوع پوست بینی بیمار، به اصلاح بینی می پردازند. اصل عمل رینوپلاستی به علم و هنر جراح بستگی دارد.

با ترکیب این دو، نتایجی بسیار مؤثر و ماندگار حاصل می شود. در ادامه به بررسی رینوپلاستی می پردازیم و به همه سوالاتی که ممکن است برایتان پیش بیاید پاسخ می دهیم.

تجربه بیمار از عمل راینوپلاستی دکتر جواد رحمتی

 

 

جراحی رینوپلاستی چیست؟

همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، رینوپلاستی یکی از انواع جراحی های پلاستیک است که بسته به نوع نیاز بیمار، تغییراتی در شکل و اندازه بینی ایجاد می کند.

برخی نیز به منظور رفع مشکلات تنفسی و بهبود عملکرد بینی، این جراحی را بر می گزینند. متخصصین جراحی پلاستیک و ترمیمی این جراحی را انجام می دهند.

چه کسانی به جراحی رینوپلاستی نیاز دارند؟

  • افراد ممکن است به دلایل زیر جراحی رینوپلاستی را انجام دهند:
  • رفع نواقص مادرزادی با استفاده از رینوپلاستی
  • بهبود شکل بینی و ظاهر کلی صورت فرد
  • رفع انسداد مجاری بینی که ممکن است ناشی از آسیب به استخوان بینی ایجاد شده باشد (انحراف تیغه بینی)
  • ترمیم شکستگی بینی
  • بهبود و بازیابی عملکرد تنفسی افرادی که ممکن است پس از درمان سرطان، سوختگی یا صدمات تروماتیک دچار مشکل شده باشند

رینوپلاستی شکل و ظاهر بینی را تغییر می دهد. این روش جراحی می تواند:

  • بینی ای را که رو به بالا یا افتاده است، ترمیم کند
  • سوراخ های بزرگ، نابرابر یا به سمت بالای بینی را اصلاح کند
  • شکل نوک بینی را تغییر دهد
  • فرورفتگی ها یا برجستگی های سطح آن را رفع کند
  • به منظور ایجاد تعادل کلی بین اجزای صورت، بینی را بزرگتر یا کوچکتر کند
  • بینی مسدود شده را اصلاح کند و راه تنفسی را بهبود بخشد

انواع رینوپلاستی

انواع جراحی رینوپلاستی

جراحی رینوپلاستی به سه نوع در جهان صورت می پذیرد؛

رینوپلاستی زیبایی:

که به رفع نواقص ظاهری بینی فرد پرداخته و با حفظ تعادل میان اجزای صورت، ظاهر کلی را بهبود می بخشد.

رینوپلاستی فانکشنال:

همانطور که از نامش پیداست، به سلامتی و عملکرد بینی فرد مربوط است. این نوع جراحی، با بهبود فرم و عملکرد بینی، آسیب های تنفسی ناشی از بیماری های مختلف را رفع می کند. همچنین به اصلاح نقص های مادرزادی افراد و انحراف تیغه بینی می پردازد.

رینوپلاستی تزریقی (غیرجراحی):

در این نوع رینوپلاستی، با استفاده از مواد پُرکننده تزریقی و بوتاکس، فرورفتگی بینی را به صورت غیردائم و موقتی پر می کنند. همچنین می توان افتادگی نوک بینی یا برآمدگی های کوچک را با این روش اصلاح کرد.

روش های انجام جراحی رینوپلاستی

رینوپلاستی با توجه به نیاز بیمار و نیز نوع درمان، به سه روش باز، بسته و آلارپلاستی صورت می پذیرد.

رینوپلاستی باز

در رینوپلاستی به روش باز، جراح متخصص با برش هایی که ایجاد می کند، دسترسی کاملی به همه بخش های بینی دارد.

از این رو آزادی عمل بیشتری دارد و آسان تر می تواند تغییرات لازم را روی بینی بیمار ایجاد کند. این نوع عمل، طرفداران بیشتری میان پزشکان و مراجعان دارد و بسیار رایج است.

ادامه مطلب
جراحی بینی با قیمت 4 میلیون در تهران؟!

در جراحی باز، پزشک قادر است انواع بینی های گوشتی، دارای قوز و انحراف را مورد عمل جراحی قرار دهد. اگر شما نیز مشکلاتی از این قبیل را داشته باشید، احتمالاً پزشک شما نیز از این روش برای جراحی استفاده خواهد کرد.

رینوپلاستی بسته

این روش گزینه مناسبی برای افرادی است که خواهان تغییرات جزئی در ظاهر بینی خود هستند. چرا که در این روش جراح تنها از طریق سوراخ های بینی عمل را انجام می دهد.

البته برخی اوقات ممکن است یک برش کوچکی در قسمت زیرین بینی ایجاد شود. این نوع جراحی برای افرادی که تحمل ظاهر بخیه را حتی برای مدت کوتاهی ندارند بسیار مناسب است.

پس از عمل جراحی به صورت بسته، کمترین میزان تورم و درد را در مقایسه با نوع باز تجربه خواهید کرد.

آلارپلاستی

آلارپلاستی یکی از روش های نوین رینوپلاستی محسوب می شود. در این روش پزشک جراح، با ایجاد تغییراتی در حفره های بینی، آن را ظریف تر می سازد.

همچنین با کوتاه یا بلند کردن غضروف های نوک بینی، می توان پایه آلار را کوتاه یا بلند کرد.

چه افرادی برای انجام رینوپلاستی مناسب هستند؟

  • افرادی که دارای 18 سال تمام هستند، رشد خود را تمام کرده اند و از نظر جسمی نیز سالم هستند.
  • افرادی که سیگار نمی کشند.
  • محدودیت های جراحی بینی را درک کرده و انتظارات واقع بینانه از این عمل دارند (رینوپلاستی روشی برای بهبود ظاهر بینی است و نمی تواند ظاهری کامل و بدون نقص را نتیجه دهد).
  • افرادی که رینوپلاستی را به دلایل شخصی خود بر می گزینند؛ نه برای حرف و نظر دیگران.

چگونه برای انجام جراحی رینوپلاستی آماده شویم؟

ابتدا لازم است تا با جراح متخصصی که انتخاب کرده اید ملاقات کنید. این جلسه مشاوره فرصتی است تا سؤالات و نیازهای خود را با پزشک متخصص در میان بگذارید. سپس در مورد نتیجه ای که مایلید حاصل شود صحبت کنید تا پزشک با انتظارات شما آشنا شود.

سپس جراح سابقه پزشکی شما را بررسی خواهد کرد. نیاز است تا در صورت داشتن هر گونه بیماری یا مصرف دارو، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر به هموفیلی (اختلالی که باعث خونریزی بیش از حد می شود) مبتلا باشید، جراح احتمالاً از انجام هر گونه عمل جراحی اجتناب خواهد کرد.

مراحل رینوپلاستی

سپس جراح یک معاینه فیزیکی انجام خواهد داد. بدین صورت که پوست داخل و خارج بینی تان را با دقت بررسی خواهد نمود تا با نوع تغییرات لازم بیشتر آشنا شود. همچنین ممکن است برایتان آزمایش خون یا سایر آزمایش های پزشکی را تجویز کند.

شما می توانید عکس هایی از نوع بینی مورد علاقه خود را به همراه داشته باشید تا پزشک جراح سلیقه شما را بداند.

در جلسه مشاوره:

جراح همچنین بررسی خواهد کرد که در حین رینوپلاستی انجام عمل جراحی دیگری نیز نیاز است یا خیر. برای مثال، برخی از افراد در حین انجام رینوپلاستی، عمل بزرگ کردن چانه را نیز انجام می دهند.

در جلسه مشاوره عکس هایی از بینی شما از زوایای مختلف گرفته خواهد شد. این عکس ها برای ارزیابی نتیجه نهایی جراحی و نیز در حین عمل جراحی مورد استفاده قرار می گیرند.

نیاز است تا از مصرف مسکن های حاوی ایبوپروفن یا آسپرین از دو هفته قبل و دو هفته بعد از عمل بپرهیزید. چرا که این داروها باعث کند شدن روند انعقاد خون می شوند و خونریزی های شدید را افزایش می دهند.

افرادی که سیگاری هستند، پروسه جراحی بینی برایشان مشکل خواهد بود. چرا که نیکوتین باعث منقبض شدن رگ های خونی می شود و بدین ترتیب اکسیژن و خون کمتری به محل موردنظر می رسد. ترک کردن سیگار قبل از انجام رینوپلاستی کمک شایانی به روند بهبودی بیمار می کند.

ادامه مطلب
جراحی افتادگی نوک بینی چگونه است؟

رینوپلاستی چگونه انجام می شود؟

امروزه جراحی رینوپلاستی به عنوان یک عمل جراحی سرپایی شناخته می شود؛ چرا که شما همان روز به خانه می روید و نیازی به بستری شدن نیست. اما حتماً باید یک نفر همراه شما باشد، تا پس از ترخیص، شما را تا خانه همراهی کند. چرا که پس از بیهوشی ممکن است حال خوشی نداشته باشید و تنها بودن خطرناک باشد.

پزشک جراح بسته به نوع عمل، از بیهوشی موضعی یا بیهوشی عمومی استفاده خواهد کرد. اگر بیهوشی موضعی دریافت کنید، فقط بینی تان بی حس خواهد شد و شما در طول درمان بیدار خواهید بود. این دارو را ممکن است به صورت تزریقی و مداوم در طول عمل دریافت کنید. در رینوپلاستی های تزریقی از این نوع بیهوشی موضعی استفاده می شود.

با بیهوشی عمومی، داروی بیهوشی را به صورت استنشاقی یا از طریق تزریق وریدی دریافت خواهید کرد. با این نوع بیهوشی، در طول عمل کاملاً بیهوش خواهید بود. برای رینوپلاستی های زیبایی و درمانی از این نوع بیهوشی استفاده می شود.

در طول عمل جراحی، جراح متخصص بسته به نوع عمل ابتدا باید برشی ایجاد کند. این برش ممکن است در داخل سوراخ های بینی (رینوپلاستی بسته) یا روی بینی (رینوپلاستی باز) ایجاد شود. سپس پوست پوشاننده استخوان بینی را بالا می برد.

با استفاده از ابزارهای مخصوص استخوان و غضروف را ترمیم می کند. این عمل ممکن است با اضافه کردن غضروف، ترمیم شکل استخوان بینی یا کوچک کردن آن، ظاهری جدید و زیبا ایجاد کند و یا تیغه منحرف شده را اصلاح کند. سپس پوست روی سطح بینی را با بخیه های کوچک قابل حل، در جای خود محکم می کند.

پس از انجام رینوپلاستی چه انتظاراتی داشته باشیم؟

بعد از اتمام جراحی، متخصص مسکن هایی را تجویز خواهد کرد تا احساس درد و ناراحتی نداشته باشید. پس از رینوپلاستی، پزشک آتل پلاستیکی کوچکی را برای کاهش تورم و حفظ شکل جدید بینی شما روی آن قرار خواهد داد.

مدت زمان موردنیاز برای استفاده از آتل 5 الی 10 روز است.

همچنین در داخل بینی گاز پنبه ای قرار می دهند که می توانید 24 الی 48 ساعت بعد، آن را بردارید. احتمالاً تا چند هفته اطراف بینی و زیر چشم ها دچار کبودی و تورم باشند. همچنین تا یک سال ورم خفیف صورت، مخصوصاً صبح ها بعد از خواب، امری کاملاً طبیعی است.

چگونگی انجام رینوپلاستی

اثرات جانبی پس از انجام رینوپلاستی

پس از انجام دادن عمل جراحی بینی ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:

  • بینی تان مسدود شود. به طوری که مجبور شوید یک هفته یا بیشتر با دهان نفس بکشید.
  • بینی سفت و بی حس
  • احساس درد، تورم و کبودی در اطراف چشم و گونه ها که ممکن است تا سه هفته به طول انجامد.
  • در چند روز اول ممکن است دچار خونریزی خفیف بینی شوید.

خطرات یا عوارض احتمالی جراحی بینی چیست؟

 

در تمامی جراحی ها احتمال بروز خطا و عوارض وجود دارد رینوپلاستی نیز از این امر بی بهره نیست و ممکن است خطرات یا عوارضی به همراه داشته باشد. برخی از این عوارض عبارتند از:

– وجود سوراخ در تیغه بینی (پارگی تیغه بینی)

– عفونت محل جراحی

– خونریزی بینی

– بهبود ضعیف زخم و باقی ماندن اسکار

– تغییر رنگ پوست بینی

– ظاهر نامناسب

به  صورت عمومی تمامی عمل های جراحی ممکن است خطرات ذیل را به همراه داشته باشند:

– خونریزی بیش از حد معمول و غیر قابل کنترل

– لخته شدن خون در رگ ها

ادامه مطلب
تغذیه بعد از جراحی بینی

– عفونت محل جراحی

– واکنش آلرژیک به ماده بیهوشی

جراح متخصص باید حتماً قبل از انجام عمل جراحی، تمامی این موارد و نحوه درمان هر یک را برای بیمار توضیح دهد.

چگونه پس از جراحی زودتر بهبود یابیم؟

چسب بینی بعد از عمل جراحی

کی می توان به فعالیت ها و زندگی عادی خود برگشت؟

حتماً به توصیه های پزشک خود توجه نمایید تا بهترین نتیجه را از رینوپلاستی بگیرید. شما باید قادر باشید در عرض یک یا دو هفته به کار خود برگردید و فعالیت های روزمره خود را شروع کنید. همچنین پس از چهار هفته می توانید ورزش های سبک را آغاز کنید. برای سه تا چهار هفته از بلند کردن وسایل سنگین و نیز وزنه ها خودداری نمایید.

رینوپلاستی و نحوه انجام آن

پزشک شما بسته به نوع جراحی بینی تان ممکن است برای مدتی از انجام دادن فعالیت های زیر بپرهیزید:

– دویدن و فعالیت های بدنی شدید و سنگین

– شنا کردن

– فین کردن

– جویدن بیش از حد

– جویدن خوراکی های سخت

– خندیدن، لبخند زدن و دیگر حالات صورت که نیاز به حرکت دادن زیاد اجزای صورت دارند

– کشیدن لباس روی صورت هنگام پوشیدن آن

– استفاده کردن از عینک طبی یا آفتابی

– مسواک زدن شدید

– حمام کردن با آب داغ و خیس شدن آتل

– دست زدن به آتل تا زمانی که پزشک آن را بردارد

– قرار گرفتن در مکان های پر دود و دارای گرد و غبار

نتایج رینوپلاستی کی نمایان می شود؟

یک هفته پس از جراحی رینوپلاستی و پس از اینکه پزشک متخصص آتل را از بینی شما جدا کرد، متوجه تغییرات ظاهری بینی خود خواهید شد.

ممکن است یک سال طول بکشد تا ورم بینی شما از بین برود و بینی شما به طور کامل به شکل نهایی و جدید خود برسد. به همین دلیل از قضاوت زودهنگام بپرهیزید چرا که تورم صورت و بینی در این مدت امری طبیعی است.

بیشتر بیمارانی که برای رفع انحراف بینی خود یا سایر مشکلات تنفسی، تحت عمل جراحی رینوپلاستی فانکشنال قرار می گیرند، در طول شش هفته بهبود می یابند.

حدود 15 درصد از این بیماران ممکن است به جراحی ثانویه به منظور ایجاد تغییرات جزئی نیاز داشته باشند.

چه زمان با پزشک خود تماس بگیریم؟

پس از رینوپلاستی ممکن است دچار مشکل شوید. در صورت بروز هر یک از موارد زیر، فوراً با پزشک جراح خود تماس بگیرید و مشکل خود را با وی در میان بگذارید.

– دشواری در نفس کشیدن.

– داشتن حالت تهوع یا استفراغ.

– بروز علائم عفونت مثل تب کردن یا مشاهده ترشحات زرد رنگ.

– احساس درد شدید به همراه تورم غیرطبیعی.

– خونریزی بینی به صورت مداوم و غیر قابل کنترل.

دکتر جواد رحمتی - بهترین جراح بینی و بهترین جراح پلاستیک

در انتها پیشنهاد می کنیم، چنانچه تصمیم به تغییر ظاهر بینی خود هستید، به دکتر جواد رحمتی، متخصص جراحی زیبایی مراجعه نمایید. پس از جلسه مشاوره در مورد اینکه کاندید مناسبی برای جراحی رینوپلاستی هستید یا خیر، تصمیم نهایی را بگیرید.

جراحی زیبایی بینی می تواند به طرز قابل توجهی ظاهر بینی و صورت شما را بهبود بخشد. اما باید انتظارات واقع بینانه ای از نتایج این عمل جراحی داشته باشید.

اگر بینی شما شکستگی دارد و یا از مشکلات تنفسی رنج می برید، رینوپلاستی فانکشنال بهترین گزینه برای شما می تواند باشد. معمولاً شش ماه تا یک سال طول می کشد تا به نتایج نهایی و واقعی جراحی برسید.

جراحی رینوپلاستی یک تصمیم بزرگ و جدی است. از این رو به مشاوره حضوری با متخصص بروید و نگرانی های خود را با وی در میان بگذارید. پس از کسب اطلاعات در مورد پیامدها و خطرات احتمالی، اقدام به تصمیم گیری نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره دکتر رحمتی

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی
دانشیار و هیئت علمی دانشگاه
علوم پزشکی تهران
عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران

مقالات پربازدید

خبرنامه

هفته نامه جراحی زیبایی دکتر جواد رحمتی

به بالای صفحه بردن