دکتر جواد رحمتی

دکتر جواد رحمتی
Search
Close this search box.
جراحی جینوپلاستی چیست و هر آنچه که در مورد این عمل باید بدانید!

جراحی جینوپلاستی

خلاصه محتوا ( کلیک کنید )

جراحی جینوپلاستی چیست و هر آنچه که در مورد این عمل باید بدانید!

اگر چانه عقب رفته یا بزرگ و کشیده دارید، اصلا نگران نباشید زیرا با انجام جراحی جینوپلاستی می‌توانید این مشکل را درمان کنید. جینوپلاستی نوعی جراحی زیبایی است که شامل تغییر موقعیت یا تغییر شکل چانه برای بهبود هماهنگی صورت است. انجام این جراحی خاص و تخصصی توسط جراحان فک و صورت و همچنین جراحان پلاستیک انجام می‌شود.

توجه داشته باشید که پزشک باید تخصص کافی و سابقه درخشانی در زمینه این نوع جراحی داشته باشد. اما درباره عوارض این جراحی چه می‌دانید؟ هزینه جراحی چقدر می‌شود؟

اگر قصد انجام عمل زیبایی جینوپلاستی را دارید، پیشنهاد می کنیم مطالعه ادامه مطلب و آشنایی با جوانب مختلف آن را از دست ندهید.

جراحی جینوپلاستی چیست؟

جراحی جینوپلاستی یا جراحی موقعیت چانه برای اصلاح مشکلاتی مانند عقب رفتن چانه، چانه‌های بزرگ، چانه کشیده، چانه کوتاه یا خیلی بلند، چانه نامتقارن و نیش غیرطبیعی دندان کاربرد دارد. این عمل با بیهوشی عمومی صورت می‌گیرد. توجه داشته باشید که مدت‌زمان عمل و همچنین مدت‌زمان بهبودی شما پس از جراحی به نوع جراحی و شدت اصلاحاتی که پزشک انجام می‌دهد، بستگی دارد.

افراد معمولا برای تغییر ظاهر فیزیکی چانه و زیبایی بیشتر این عمل زیبایی را انجام می‌دهند. به‌عنوان‌مثال افرادی که چانه عقب رفته دارند، ممکن است دچار آپنه انسدادی خواب، مخصوصا در طول شب شوند که در این اختلال خواب فرد دچار تنگی نفس می‌شود. این خطر افرادی که اضافه‌وزن دارند و سن آن‌ها بالای 30 سال است را بیشتر تهدید می‌کند.

جراحی جینوپلاستی چه مزایایی دارد؟

انجام این جراحی مزایایی دارد که شامل موارد زیر می‎‌شود:

  • سبب زیبایی ظاهر چانه‌های عقب رفته، نامرتب و بیرونزده می‌شود.
  • با توجه به اینکه اندازه و محل قرارگیری چانه نقش مهمی در تعادل اعضای دیگر صورت مانند بینی، پیشانی و گونه دارد، انجام جراحی به هماهنگی کل اعضای صورت کمک می‌کند.
  • چانه‌های نامتقارن را متقارن می‌کند.
  • چانه‌های بزرگ، دراز و همچنین کوتاه را ترمیم و زیبا می‌کند.

جراحی جینوپلاستی و جلو کشیدن چانه

معرفی انواع جراحی جینوپلاستی

جراحی جینوپلاستی به دو دسته جینوپلاستی کشویی و تقویت ایمپلنت تقسیم می‌شود که در ادامه به معرفی و بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت:

جینوپلاستی کشویی

در حین انجام این جراحی پزشک برای برش استخوان چانه و جدا کردن آن از بقیه فک از اره استفاده می‌کند. سپس با تکان دادن چانه، آن را به سمت جلو یا عقب جابه‌جا می‌کنند. همچنین جراح می‌تواند با تکان دادن یا لغزش چانه‌های نامتقارن، آن را برای مطابقت با طرف دیگر اصلاح کند. پس از انجام این کارها و فیکس شدن چانه، جراح آن را با پیچ‌های جراحی به فک متصل می‌کند.

تقویت ایمپلنت

روش دیگر تقویت ایمپلنت است که در آن جراح با چسباندن ایمپلنت‌های سیلیکونی یا پلاستیکی در اطراف چانه، می‌تواند چانه فرد را تغییر شکل دهد و آن را بلندتر یا تقویت کند. در این روش جراح ایمپلنت را روی استخوان چانه قرار می‌دهد و آن را با کمک بخیه به پیچ محکم می‌کند.

ادامه مطلب
مراقبت بعد از عمل جراحی گوش

البته برای افرادی که از جراحی می‌ترسند یا علاقه‌ای به انجام جراحی ندارند نیز راهکارهایی وجود دارد. تزریق فیلر پوستی جایگزین جینوپلاستی و کاشت ایمپلنت برای بهبود وضعیت چانه است. در این روش برای بهبود شکل چانه و ظاهر کلی صورت از تزریق ژل و چربی استفاده می‌کنند. پرکننده‌های مورد استفاده در این روش شامل چربی‌ها، هیدروکسی لاپاتیت کلسیم یا پلی کاپرولاکتون هستند.

ناگفته نماند که این روش به‌صورت موقت مشکلات فک را درمان می‌کند و باید چند ماه یک ‌بار این تکنیک را تکرار کنید. خبر خوب اینجاست که مراقبت از آن راحت‌تر بوده و دوره نقاهت این تکنیک زیبایی نسبت به روش‌های دیگر کوتاه‌تر است. در این روش ژل یا چربی را به نقاطی که نیاز به ترمیم دارند، تزریق خواهند کرد.

 

اصلاح نیش غیرمتقارن دندان

چگونه برای انجام جراحی جینوپلاستی آماده شویم؟

فرد قبل از انجام جراحی باید توسط جراح متخصص معاینه و ارزیابی شود، پس از انجام جلسه مشاوره جراح وضعیت سلامتی و سابقه فرد را بررسی می‌کند. سپس جراح صورت فرد را اندازه‌گیری کرده و از فک او عکس‌های سی تی و اشعه ایکس می‌گیرد. پس از تشخیص مناسب‌ترین روش توسط پزشک، برنامه‌ریزی و ارائه توصیه‌های لازم را آغاز می‌کند.

برای انجام جینوپلاستی کشویی پزشک باید در مورد محل و زاویه برش استخوان تصمیم‌گیری کند. همچنین باید تجهیزات موردنیاز و تعداد پرسنل را در نظر بگیرد. اگر جراح افزایش ایمپلنت را تشخیص دهد، باید برنامه‌ریزی کند که از ایمپلنت، تزریق فیلر و یا ترکیب هردو استفاده کند. همچنین مواد ایمپلنت و فیلر را برای جراحی در نظر خواهد گرفت. حدودا 6 تا 8 ساعت قبل از انجام جراحی باید از خوردن مواد غذایی جامد پرهیز کنید و دو ساعت قبل از انجام جراحی آب ننوشید.

همانطور که قبل تر اشاره شد، در روش‌های بزرگ‌سازی و متقارن‌سازی چانه، بیهوشی عمومی صورت می‌گیرد و با تشخیص پزشک پس از ریکاوری و بررسی وضعیت اجازه مرخصی خواهید داشت. حتما با خود همراه ببرید تا انتقال شما از بیمارستان به خانه پس از جراحی به‌راحتی انجام شود.

فرایند جراحی جینوپلاستی کشویی

جراحی جینوپلاستی کشویی به‌صورت زیر انجام می‌شود:

  1. جراح در ابتدا و در امتداد مرز لثه تحتانی و داخل لب تحتانی برش ایجاد می‌کند.
  2. برای دسترسی به استخوان چانه، برشی در لایه بافت نرم نیز ایجاد می‌شود.
  3. پس‌ازاینکه استخوان چانه در معرض دید قرار گرفت، جراح با ایجاد برش عمودی کوچک در چانه از آن به‌عنوان نقطه مرجع در طول عمل استفاده می‌کند.
  4. جراح، برشی افقی در زیر ریشه دندان‌های پایین ایجاد می‌کند که می‌تواند با کمک آن ارتفاع چانه را در زوایای مختلف تغییر دهد. در صورت لزوم چانه را کوچک‌تر می‌کند یا به عقب حرکت می‌دهد، همچنین ممکن است یک‌تکه استخوان گوه‌ای شکل را برش دهد.
  5. در این مرحله، جراح استخوان چانه را به سمت جلو، پهلو و یا عقب جابجا می‌کند. سپس هم ترازی فک را بررسی کرده و استخوان اضافی فک را جمع می‌کند.
  6. جراح مجددا استخوان چانه را با صفحه فلزی و پیچ به فک متصل می‌کند. لازم به ذکر است که برخی از جراحان برای اینکه فرد پیچ زیر فک را احساس نکند، از صفحات فلزی و پیچ‌های زیست‌تخریب‌پذیر استفاده می‌کنند.
  7. در مرحله آخر، جراح برش‌ها را با بخیه می‌بندد و برای کاهش میزان تورم، نوارهای فشاری را در جلو و کناره‌های چانه قرار می‌دهد.
ادامه مطلب
جراحی بلفاروپلاستی و ناگفته‌های آن

مراقبت‌های پس از جراحی جینوپلاستی کشویی شامل چه مواردی می‌شود؟

این جراحی مانند سایر جراحی‌ها نیاز به مراقبت دارد و با توجه به وضعیت شما، ممکن است به مدت دو شب در بیمارستان بستری شوید. در این مدت شما تحت مراقبت پرستار، جراح و کادر پزشکی قرار می‌گیرید تا وضعیت، علائم عفونت و سایر عوارض آن را بررسی کنند. همچنین قبل از ترخیص، وضعیت سلامتی شما چک شده و توصیه‌های لازم برای مراقبت به شما ذکر می‌شود.

به‌طورکلی مراقبت‌های بعد از جراحی جینوپلاستی کشویی شامل موارد زیر می‌شود:

  • مصرف آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی
  • یادگیری نکات لازم برای مدیریت، کاهش تورم و درد
  • آموزش نحوه شستشوی دهان با مایع ضدعفونی‌کننده یا آب
  • آموزش نحوه برداشتن و تعویض پانسمان
  • عدم انجام فعالیت‌های شدید به مدت 3 الی 4 هفته
  • مصرف غذاهای مایع و نرم تا چند روز

فرایند ایمپلنت چگونه انجام می‌شود؟

کاشت ایمپلنت معمولا به مدت یک ساعت طول می‌کشد و مراحل آن شامل موارد زیر می‌شود:

  1. ابتدا جراح یک برش کوچک در داخل دهان یا زیر چانه ایجاد می‌کند.
  2. ایمپلنت را از طریق برش‌های ایجادشده وارد می‌کنند و آن را در اطراف استخوان چانه قرار می‌دهند، سپس ایمپلنت را متصل می‌کنند.
  3. در مرحله آخر جراح برش‌های ایجادشده را با بخیه می‌بندد.

اگر فرد قصد استفاده از تکنیک های غیرجراحی برای بزرگ کردن فک را داشته باشد، پزشک چربی یا ژل را در اطراف دهان، فک یا چانه او تزریق می‌کند. لازم به ذکر است که این روش دائمی نیست و پس از گذشت چند ماه باید تکرار شود.

مراقبت‌های پس از ایمپلنت شامل چه مواردی می‌شود؟

مراقبت‌های پس از این جراحی مشابه روش جینوپلاستی کشویی است. ممکن است احساس درد، تورم و یا کبودی داشته باشید که باگذشت زمان برطرف خواهند شد. همچنین با مصرف مسکن و استفاده کمپرس یخ می‌توانید درد را کاهش دهید. بهتر است به مدت 1 الی 2 هفته به پشت دراز بکشید و سرخود را بالا نگه‌ دارید.

 

انجام جراحی جینوپلاستی

مدت‌زمان بهبودی شما تحت تاثیر چه عواملی قرار می‌گیرد؟

عوامل متعددی بر مدت‌ زمان بهبودی شما تاثیر دارند که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میزان تغییرات ایجادشده در جراحی
  • قدرت جسمانی برای بهبود وضعیت
  • نوع جراحی انجام شده
  • وجود عارضه‌های مختلف مانند عفونت و…

اگر جراحی ایمپلنت انجام شود، بیمار پس از گذشت یک هفته می‌تواند فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهد و به سرکار بازگردد. ممکن است چانه بعد از گذشت چند هفته بهبود یابد و معمولا پس از گذشت سه ماه اگر علائمی مانند تورم، عفونت و… وجود نداشته باشد، چانه بهبود خواهد یافت.

ادامه مطلب
جراحی لیفت سانترال لب و نکات مهمی که در مورد آن نمی‌دانید!

باید فرد برای بهبود سریع‌تر تحت مراقبت پزشک قرار گیرد و وضعیت او توسط جراح چک شود. توجه داشته باشید که دوره نقاهت تزریق فیلر کوتاه‌تر از روش جینوپلاستی کشویی و ایمپلنت است.

جراحی جینوپلاستی کشویی

آیا جراحی جینوپلاستی عوارضی هم دارد؟

جراحی فک مانند هر روش دیگری عوارضی دارد که با توجه به تخصص پزشک و مهارت او، رعایت مراقبت‌های بعد از عمل، نوع جراحی و… میزان این عوارض تغییر پیدا می‌کند. به‌طورکلی این عوارض شامل موارد زیر می‌شود:

  • عفونت
  • قرمزی یا کبودی
  • تورم
  • حساسیت یا درد
  • وارد شدن آسیب به اعصاب ریشه دندان
  • از دست دادن حس یا بی‌حسی

البته عوارضی که مطرح شدند، اغلب کوتاه مدت هستند و با رعایت دستورالعمل‌های مراقبتی طی مدت زمان کوتاهی برطرف خواهند شد.

هزینه عمل جراحی جینوپلاستی با توجه به چه عواملی تعیین می‌شود؟

عواملی بسیاری در میزان هزینه این جراحی تاثیر دارند که شامل موارد زیر می‌شوند:

دستمزد جراح

یکی از موارد بسیار مهم که در میزان هزینه جراحی تاثیر می‌گذارد، میزان دستمزد جراح است که با توجه به سابقه، مهارت و میزان تخصص افزایش خواهد یافت. با توجه به حساسیت جراحی، هرچقدر تخصص و مهارت جراح بیشتر باشد و سابقه درخشان‌تری در جراحی‌های موفق داشته باشد، با خیال راحت‌تری می‌توانید صورت خود را دست او بسپارید. قبل از انجام جراحی حتما تحقیقات لازم را در مورد جراح انجام دهید.

محل کلینیک یا بیمارستان

با توجه به محل قرارگیری مرکز درمانی، کلینیک یا بیمارستان قیمت نیز متفاوت خواهد بود. همچنین دولتی و خصوصی بودن بیمارستان نیز در میزان هزینه تاثیر خواهد داشت. با توجه به وضعیت بیمار و نیاز به مراقبت، تعداد شب‌های بستری در بیمارستان افزایش می‌یابد و درنهایت سبب افزایش هزینه‌ها می‌شود.

مواد ایمپلنت یا فیلرهای مصرفی

یکی دیگر از عوامل موثر در میزان هزینه جراحی، مواد ایمپلنت یا فیلرهای مصرفی است که با توجه به میزان، کیفیت و… قیمت‌ نیز تغییر پیدا می‌کند.

رادیولوژی و آزمایش‌های پزشکی قبل از جراحی

جراح برای تشخیص نوع جراحی و بررسی وضعیت بیمار، آزمایش‌های مختلف و رادیولوژی برای بیمار تجویز می‌کند که باید انجام شود.

توجه داشته باشید که هزینه بیهوشی، داروهای مصرفی، قرار ملاقات قبل و بعد از جراحی با پزشک نیز در میزان هزینه جراحی تاثیر دارند.

جراحی فک و درمان کوتاهی فک

جمع‌بندی

در این مطلب سعی کردیم به بررسی جراحی جینوپلاستی و نکات مهم آن بپردازیم. همانگونه که ذکر شد این جراحی برای ترمیم و زیبایی فک صورت می‌گیرد که برای تورفتگی، کوتاهی فک، بلند بودن، عدم تقارن فک و… مناسب است. از مزایای این جراحی می‌توان به زیباسازی صورت، رفع عیب‌های چانه و… اشاره کرد.

اگر تمایلی به انجام جراحی ندارید، نگران نباشید؛ زیرا با تزریق چربی و ژل می‌توانید ترمیم موقت فک را تجربه کنید. توجه داشته باشید که این روش موقت است و باید هرچند ماه یک‌بار انجام شود.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره دکتر رحمتی

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی
دانشیار و هیئت علمی دانشگاه
علوم پزشکی تهران
عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران

مقالات پربازدید

خبرنامه

هفته نامه جراحی زیبایی دکتر جواد رحمتی

به بالای صفحه بردن